Loonbedrijf Gebr. de Groot is een agrarisch loonbedrijf in de bloembollen en vasteplanten sector en startte in 1958 onder de naam J.L. de Groot, nadat de heer J.L. de Groot de hand kon leggen op een holder. Het werk nam hand over hand toe en in 1962 kwam broer A.M. de Groot in het bedrijf als medevennoot.  In 1968/1969 begint men met spuitwerkzaamheden en het personeel wordt in 1983 uitgebreid met 1 persoon, neef Rutger de Groot.  In 1989 kwam zoon Ruth de Groot in het bedrijf en in 1990 de zoon Henk de Groot.

Mede door de inbreng van de zonen werden de grondverzetwerkzaamheden ook groter. In 1996 is Tilly de Groot-Rietvink, de echtgenoot van Ruth het bedrijf komen versterken, zij doet ondermeer de boekhouding, planning verzorgen en allerlei administratieve zaken erom heen. In 2010 is zij binnen de directie getreden.In 1995 hebben Ruth en Henk de zaak overgenomen van de hun vader. Vanaf 1 maart 2015 is Loonbedrijf de Groot verder uitgebreid. Buurman en collega, Loonbedrijf P. Schreurs heeft zijn bedrijf per 1 maart 2015 beeindigd, waardoor er meer werkzaamheden voor Loonbedrijf de Groot zijn bijgekomen.

Op 18 september 2020 is de eerste paal geslagen aan Bulb Trade Park 3a, te Noordwijkerhout, door onze grondlegger J.L. de Groot. Op 1 juni 2021 hebben wij de Zuider Leidsevaart 22 na 64 jaar verlaten en zijn in ons nieuwe pand gevestigd. Trots en zeer blij dat we deze stap hebben kunnen zetten. 

Wij hopen door de nieuwbouw nog beter de levensduur van onze machines en tractoren te verlengen. Daarnaast is het voor de medewerkers en ons ook zeer fijn om te werken, in een moderne ruime werkplaats met loopkraan en geeft de kantine voldoende sfeer en ruimte om onze pauzes te houden. Inmiddels bestaat ons hele team uit 16 mensen, waar we enorm trots op zijn, graag komen wij bij u langs om het agrarisch werk uit te voeren en hopen dit nog lang bij u te mogen doen.